Excite

Vogue Nederland een feit

Het is zover. De Nederlandse versie van ’s werelds populairste en grootste modebijbel Vogue is ook verkrijgbaar in een Nederlandse editie. Volgens hoofdredactrice Karin Swerink is het allemaal ontzettend snel gegaan: “We waren er klaar voor. We zijn in november begonnen met de eerste producties. Vervolgens is in januari Condé Nast - de uitgever - langs gekomen en die waren heel positief. We hebben keihard gewerkt om het blad in maart uit te kunnen geven.”

Grootschalige lancering Vogue

Zoals het een exclusief tijdschrift betaamd, was de lancering één groot feest. De officiële presentatie van het tijdschrift was afgelopen dinsdag, waarbij pers en Nederlandse mode-iconen kennis konden maken met de eerste editie van Vogue. Woensdag was de voltallige redactie in warenhuis De Bijenkorf, zodat lezers en fans kennis konden maken met de gezichten achter Vogue Nederland. Bovendien was er een speciale limited edition van Vogue verkrijgbaar.

Nederlandse invloed

De Italiaanse en Amerikaanse Vogue is ruim verkrijgbaar in Nederland, wat kan een Nederlandse editie toevoegen? Karin Swerink antwoordt hierop dat iedere Vogue zijn eigen sausje heeft: “De Nederlandse is enorm creatief. We hebben veel designer talent. De nuchtere underground met de internationale allure van Vogue maakt het blad echt Nederlanders.” Die nuchterheid komt al terug in de keuze voor de modellen van de cover. Op de voorkant van de eerste Vogue prijken drie opkomende Nederlandse modellen, gefotografeerd door een Nederlandse fotograaf. Swerink vat Vogue Nederland nog eens samen: “Het is een ode aan, een platform voor en het vieren van het talent dat we in Nederland hebben.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020