Excite

Volendam, the musical

Volendam is inmiddels het beroemdste dorp van Nederland. Met sterren als BZN, Jan Smit, Nick & Simon, de 3J's, Piet Veerman en The Cats produceert het dorp hitfabriek na hitfabriek. En dat is knap, want voorlopig doet geen enkel dorp hen na. Nu wordt er ook een musical gemaakt met het dorp als achtergrond. Volendam, The Musical, het moet niet gekker worden.

Dat wordt het wel. De manager van Jan Smit, Jaap Buys, is namelijk een grote inspiratiebron geweest voor de musical. Zijn verhalen hebben grotendeels gestalte gegeven aan het verhaal en de gebeurtenissen. Er schijnen aardig wat dorpsgeheimen boven tafel te komen. Artistiek producent Hans Cornelissen is in ieder geval verguld met de openbaringen van Jaap Buys.

In de musical komt een vrouw met haar dochter na twintig jaar terug in Volendam. Daar ontdekt ze niet alleen haar eigen verleden, maar ook allerlei andere zaken die spelen in het dorp. Van profvoetballers tot boybands, van de kermis tot de haven, alles komt aan bod in Volendam, The Musical. De hoofdrol wordt gespeeld door Maaike Widdershoven.

Afbeelding: Flickr, Ms. President

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020