Excite

Voorarrest Jasper S. met twee weken verlengd

Jasper S., de man die verdacht wordt van moord en verkrachting van Marianne Vaatstra, blijft in ieder geval nog twee weken vastzitten onder beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Bovendien mag hij geen krant lezen of televisie kijken. De rechtbank bepaalde donderdagmiddag dat het voorarrest met 14 dagen wordt verlengd.

Geen bekentenis

De 45-jarige Friese melkveehouder S. is de afgelopen dagen intensief verhoord door een team van rechercheurs. De advocaat Jan Vlug mag niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar kon wel vertellen dat zijn cliënt nog geen bekentenis heeft afgelegd. Gezien de zwaarte van het misdrijf is het goed mogelijk dat Jasper S. na de twee weken voorarrest nog langer vast wordt gehouden, aldus Vlug.

Psychische stoornis

Justitie houdt er rekening mee dat Jasper S. aan een ‘dissociatieve stoornis’ lijdt, waardoor hij soms niet beseft wat hij doet en wat de gevolgen zijn. De stoornis kwam drie jaar geleden aan het licht toen S. voor de rechter moest komen voor joyriding. Volgens kenners is de kans echter klein dat die psychische stoornis ook echt aantoonbaar is.

DNA-onderzoek

Jasper S. heeft meegedaan aan een grootschalig DNA-onderzoek in de hoop de zaak van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra op te lossen. De boer heeft vrijwillig wangslijmvlies afgedragen, waarschijnlijk in de veronderstelling dat hij direct als verdachte in het vizier zou komen. Zondagavond is Jasper S. aangehouden in zijn woning.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019