Excite

Voormalig arts schuldig aan dood Michael Jackson

Michael Jackson. Hij is al meer dan twee jaar dood, maar toch houdt de wijlen King of Pop de gemoederen nog flink bezig. Afgelopen week was de uitspraak tegen Jacksons lijfarts Conrad Murray, onder grote belangstelling van de familie Jackson. Murray zat in het beklaagdenbankje vanwege het leveren van medicijnen aan de overleden zanger. Dat zou tegen alle regels en voorschriften zijn geweest.

Doodslag door nalatigheid

Op 7 november bevond de jury hem unaniem schuldig aan de doodslag door nalatigheid. Het is in Amerika niet zo dat de rechter bepaalt of je schuldig bent. Een groep geselecteerde burgers treedt daar op als jury en zij hebben Conrad Murray dus veroordeeld. De rechter buigt zich nu over de straf die de arts moet krijgen. Die uitspraak volgt op 29 november. Murray riskeert een celstraf van vier jaar.

Honderden fans waren, gewapend met spandoeken en borden, naar de rechtszaal gekomen om buiten hun ongenoegen te uiten over Conrad Murray. Ook de familie van de overleden zanger was in grote getale op komen dagen om het jury-oordeel aan te horen. Michael Jacksons ouders, Joe en Katherine, waren aanwezig, evenals broer Tito en zus LaToya.

Tranen van vreugde

Moeder Katherine zei na afloop dat het recht had gezegevierd: "We hebben erg lang op dit moment gewacht. We konden onze vreugdetranen niet bedwingen in de rechtszaal. Al brengt dit onze zoon niet terug," zo tekende bruno.nl op. Conrad Murray zelf was opvallend rustig. Hij knipperde even met zijn ogen toen de jury hun oordeel uitsprak, maar daar bleef het bij. Wellicht had hij dit vonnis, dat onder enorme publieke belangstelling stond, al wel aan zien komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020