Excite

Voormalige Rabobankploeg wordt Belkin

De voormalige Rabobankploeg heeft een nieuwe sponsor. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Belkin volgt de Rabobank op. Belkin maakt onder neer accessoires voor computers en smartphones. Maandagmiddag werd de nieuwe sponsordeal bevestigd in Hilversum met een flitsende videopresentatie.

Blanco Pro Cycling Team

Belkin heeft zich voor 2,5 jaar verbonden aan de wielerploeg die al een tijde als Blanco Pro Cycling Team door het leven ging. De nieuwe shirts van de ploeg worden aanstaande zaterdag meteen ingewijd, wanneer onder anderen Bauke Mollema en Lars Boom zaterdag aan de start staan van de Tour de France. De renners zullen te herkennen zijn aan een groen-wit-zwart wielershirt. Om welk bedrag de sponsordeal gaat is niet bekendgemaakt.

Sponsordeal Belkin

Topman van Belkin, Chet Pipkin, voelt zich naar eigen zeggen aangetrokken door de “aanraakbaarheid” van het wielrennen. “Als fan zit je er bovenop,” vertelt hij. Volgens Pipkin is die emotionele waarde van de wielersport iets wat juist niet te vinden is bij de wat kille elektronische producten waar het bedrijf om bekend staat. Door de sponsordeal hoopt Belkin dat imago te veranderen.

Dopingschandaal

Hoewel Rabobank het wielrennen heeft verlaten vanwege het dopingschandaal, heeft Belkin de voor- en nadelen goed afgewogen. Het bedrijf is groot voorstander van het zero-tolerance beleid in de wielersport. “We wilden alleen in zee gaan met mensen die zeer gefocust zijn op zaken als openheid, eerlijkheid en integriteit. Dat vonden we bij dit team. Het zijn waarden die ook in ons bedrijf gelden. We kijken met een frisse blik naar de sport en de toekomst ziet er volgens ons goed uit.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020