Excite

Voormalige zakenman leeft jaar zonder geld

Mark Boyle, dertig jaar oud, was een redelijk succesvolle zakenman, met een goede bankrekening, een mooi huis, leuke spulletjes en een lieve vriendin. Inmiddels heeft hij al zijn aardse bezittingen opgegeven en woont hij een jaar in een roestige caravan. Zonder geld, met nauwelijks spullen en inmiddels ook zonder vriendin, die zijn nieuwe levensstijl niet aan kon. Mark Boyle zegt nog nooit zo gelukkig te zijn geweest. Daarmee doelt hij op het leven zonder geld, niet op het verbreken van de relatie.

Eten regelt Mark Boyle bij restaurants en winkels, waar hij de restjes krijgt. Verder heeft hij wat groente staan rond zijn caravan en gaat hij in de bossen op zoek naar nootjes en dergelijke. Zijn kleren wast hij met zelf gemaakt schoonmaakmiddel, de WC is een gegraven gat in de grond en tandenpoetsen doet hij met wat vissengraat. Boyle zegt te genieten van zijn vrijheid en van het feit dat hij zich nergens meer zorgen om hoeft te maken. Hij heeft enorm veel over zichzelf, over voedsel en over de natuur geleerd.

Het enige apparaat dat hij nog heeft, is een laptop. De stroom haalt hij uit zonnepanelen op zijn dak. Hij heeft inmiddels een boek geschreven over zijn ervaringen. Ironisch genoeg gaat dat boek hem waarschijnlijk veel geld opleveren. Onmiddellijk krijgt hij weer stress. Mark Boyle weet niet zo goed wat hij met het geld aan moet. Grote kans dat hij het weg geeft, want hij leeft liever in een wereld zonder belastingdienst, zonder rekeningen, zonder files en zonder stress. Dames, hij is nog beschikbaar.

Afbeelding: Flickr, fmc.nikon.d40

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020