Excite

Voorverkoop U2 legt 0900-nummers plat

De voorverkoop van U2 is van start gegaan, wat zorgde voor overbelasting van het KPN-netwerk. Urenlang lagen alle 0800- en 0900-nummers plat. Het was file in de digitale snelweg van de telefonie. De Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen meldde dat hun 0900-nummer zaterdag urenlang niet juist functioneerde. Van de tien telefoontjes kwamen er maar drie door.

KPN heeft in een reactie laten weten dat de opstopping gepaard ging met de start van de telefonische ticketverkoop van U2. De optredens in de ArenA in Amsterdam werden een paar dagen geleden aangekondigd, alsook de voorverkoop die zaterdag om 10 uur 's morgens begon. Tienduizenden mensen belden in, wat leidde tot overbelasting. Toen bekend werd dat de kaarten uitverkocht waren, namen de problemen geleidelijk af.

KPN heeft beloofd de zaak te zullen onderzoeken om dit soort problemen in de toekomst uit te sluiten. De CHN benadrukt dat dit een "eens maar nooit meer" moet zijn, aangezien hun telefonische bereikbaarheid van vitaal belang is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020