Excite

Vrachtschip Aztec Maiden los

Het vrachtschip Aztec Maiden ligt niet langer vast voor de kust van Wijk aan Zee. Zaterdagmiddag hebben medewerkers van het bergingsbedrijf Svitzer het schip los weten te krijgen. Eerdere pogingen om de Aztec Maiden los te maken lukten niet en het zag er naar uit dat het schip nog een nachtje voor de Nederlandse kust zou blijven liggen. Het schip wordt nu geïnspecteerd voordat het later vanavond vervoerd wordt naar de haven van IJmuiden.

Kapotte kabel

Het lostrekken van de Aztec Maiden begon zaterdagmiddag rond 13.00 uur, maar leverde problemen op toen er een kabel brak die de Aztec Maiden met twee sleepboten verbond. Tevens was er op zaterdagochtend een poging om het schip los te trekken, maar ook toen brak een kabel doormidden.

Publiek

Het grote schip zorgt voor veel dagjesmensen die komen kijken naar de bergingsoperatie. Bij de pogingen om het schip los te trekken waren stonden honderden mensen op het strand en er was een flinke file vanaf Beverwijk richting Wijk aan Zee, zo meldde de ANWB.

Geschoven anker

De Aztec Maiden vertrok in de nacht van donderdag op vrijdag uit de haven van Amsterdam. Het schip had een plek gevonden op de speciale ankerplaats voor de kust, maar het anker ging krabben (schuiven over de zeebodem), waardoor het schip vast kwam te zitten voor het strand.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021