Excite

Vrachtschip vindt brokstukken waar vliegtuig neerstortte

De Airbus A330 van Air France die onderweg was van Brazilië naar Frankrijk, is gelokaliseerd in de Atlantische Oceaan. Piloten van een Braziliaans TAM-toestel waren onderweg van Europa naar Brazilië en zagen oranje vlekken in de oceaan, zo’n veertig minuten na de crash van het toestel. De bemanning van een Frans vrachtschip heeft vandaag brokstukken gevonden in de zee op de plek waar al eerder vermoed werd dat het vliegtuig is neergestort en waar de Braziliaanse piloten de oranje vlekken zagen. Er werd eerder ook al hard gezocht. Er is zelfs ’s nachts gezocht naar brokstukken van het vliegtuig. De zwarte doos vinden is het belangrijkste, want de kans op overlevenden is erg klein.

Niet alleen Brazilië is bezig met de zoekactie. Ook Amerika, Frankrijk en Spanje helpen mee met zoeken. Er zijn vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet door Brazilië. Ook de andere landen verkennen met vliegtuigen en schepen. Bij de ramp zijn er waarschijnlijk 228 mensen om het leven gekomen. Het is de ernstigste ramp in de personenluchtvaart sinds 2001. Onder de passagiers zaten sowieso twee Belgen en een Nederlander.

De Airbus A330 steeg eergisteren om 19.00 uur plaatselijke tijd op uit Rio de Janeiro. Het toestel heeft een automatische boodschap verstuurd, waarin er sprake was van panne. Het vliegtuig is wellicht in een zware storm terecht gekomen en stortte daarna neer in de oceaan.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020