Excite

Vreemde declaratiekosten van Britse ministers

Het lijkt erop dat het steeds gekker wordt als het gaat om de declaratiekosten van de Britse ministers. Eerder werd al vermeld dat premier Gordon Brown de kosten deelde met zijn broer voor de huishoudster. Nu is zelfs gebleken dat één van de ministers de tampons voor zijn vrouw heeft laten uitbetalen door de gemeente.

De Britste krant The Daily Telegraph kreeg de declaratiebonnetjes te pakken van de ministers in Engeland. De krant maakte de cijfers onlangs openbaar. Het blijkt dat de meest vreemde dingen worden gedeclareerd door de Britse premiers en afgevaardigden. De meeste kosten zijn vergoedingen voor woningen, maar dat is nog lang niet zo vreemd. Er zijn ook andere declaraties geweest in Engeland. Zo werd er 128 euro aan gloeilampen vergoed. Er was ook een declaratie voor maar liefst 1646 euro aan zwembadreiniging. Ook was er een vergoeding van 1,73 euro aan toiletpapier, 44,69 voor een wc-bril en 0,83 euro voor een badeend. Daarnaast was er iemand die 435, 27 euro declareerde voor paardenvoer. En een premier 1,24 euro voor tampons, die hij had gekocht voor zijn vrouw. Tevens was er 6,34 gedeclareerd voor nagellak.

Volgens de regeringswoordvoerders zijn alle declaraties volgens de regels uitgevoerd. En als dat niet zo was, dan is het geld allang teruggetrokken bij de betrokken ministers. 

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020