Excite

Vrees en vreugde voor Chileense mijnwerkers

De Chileense mijnwerkers die inmiddels al drie weken onder de grond zitten, hebben inmiddels last gekregen van infecties en irritaties. Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws; één van de mijnwerkers heeft deze periode aangegrepen om zijn vrouw ten huwelijk te vragen.

De 33 mijnwerkers hebben onder de grond te maken met vochtige en warme omstandigheden, waardoor infecties zich sneller ontwikkelen dan normaal. Een aantal mijnwerkers heeft al last gekregen van schimmelinfecties en huidirritaties. Om te voorkomen dat dit erger wordt, verhuist de groep van 33 naar een droger deel van de mijn.

De groep zit vast omdat de ingang ingestort is. Afgelopen weekend konden de mijnwerkers voor het eerst weer spreken met hun families. Hiervoor was een speciale telefooncel aangelegd. Via een dunne opening wordt nu voedsel en water naar de mannen vervoerd. Het kan echter wel tot de kerst duren voor de hele groep uit de mijn is.

Tijdens de gesprekken die de mijnwerkers met hun familieleden voerden - de gesprekken mochten overigens maar een minuut per persoon duren - greep één van de mijnwerkers zijn vrouw of ze ook in de kerk met hem wilde trouwen. De twee waren al in het stadhuis getrouwd. Het is niet bekend wanneer de familieleden weer met de mannen kunnen praten. Wel zijn er inmiddels ook beelden van de mannen opgedoken, waarop te zien is dat de mannen er relatief gezond uit zien.

Afbeelding: Flickr account NIOSH

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021