Excite

Vrees voor zelfmoord Vincent T.

De Nederlander Vincent T., die vastzit in Engeland op verdenking van moord, wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden. De 32-jarige man uit Veghel zou de Engelse Joanne Yeates hebben gedood. In Engeland krijgt de zaak erg veel aandacht en volgens The Sun heeft dat zijn uitwerking op de verdachte.

Medewerkers van de gevangenis hebben de opdracht gekregen om elk half uur bij de Nederlander te kijken. Dag en nacht. Vincent T. zat eerder vast in Bristol maar werd overgeplaatst omdat het gevaar bestond dat andere gevangenen T. aan zouden vallen. Inmiddels zit hij in de Long Lartin gevangenis, maar nu wordt er gevreesd voor een zelfmoordpoging van de Nederlander.

Volgens een betrokkene is het gevangenispersoneel op de hoogte van alles wat T. doet. 'Waar hij ook naartoe gaat, hij wordt door twee medewerkers begeleid. Ook is er een psychiater die hem nauwlettend in de gaten houdt.' Zijn familie en vrienden in Nederland houden inzamelingsacties en doen er alles aan om de onschuld van Vincent T. te bewijzen, weet The Sun.

Joanna Yeates werd op Eerste Kerstdag gevonden in een berm. De 25-jarige vrouw was gewurgd en daarna gedumpt langs de weg. Vincent T. was haar buurman, en na een lange zoektocht werd de Nederlander aangewezen als verdachte. T. studeerde aan de Universiteit van Eindhoven en is ingenieur van beroep. Hij woont samen met zijn vriendin in Engeland.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ken Mayer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020