Excite

Vriendin Mick Jagger pleegt zelfmoord

De vriendin van Mick Jagger heeft zelfmoord gepleegd. L’Wren Scott is vandaag dood gevonden in haar appartement in Manhattan. De 47-jarige ontwerpster heeft zichzelf opgehangen met een sjaal. De politie sluit een misdrijf uit, maar een officiële doodsoorzaak ontbreekt nog.

Assistent

L’Wren Scott, geboren als Luann Bambrough, werd gevonden door haar assistent. De ontwerpster hing aan de deurknop met een sjaal om haar nek. Er waren geen sporen van een misdrijf, maar de politie heeft ook geen afscheidsbrief aangetroffen. Scott verzocht via een sms zelf haar assistent om haar te komen bezoeken op maandagochtend.

Modellencarrière

L’Wren Scott heeft een bewogen leven gehad. Ze werd opgevoed door Mormoonse adoptieouders in het Amerikaanse Utah. Al op jonge leeftijd was het latere model boomlang: op haar dertiende bereikte ze de 1.80 meter. Na school vertrok ze naar Parijs om als model te beginnen. Als start van haar modellencarrière veranderde ze haar naam. Ze liep show voor onder meer Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Guy Bourdin, David Bailey en Jean-Paul Goude. De passie voor mode bleef echter altijd bij het ontwerpen liggen. Naar eigen zeggen moest ze al van jongs af aan haar kleding vernaaien vanwege haar lange gestel.

Stylist

Haar oog voor mode bleef niet onopgemerkt. In 1994 verhuist Scott naar Los Angeles om te werken als stylist. Het was de start van een lange weg naar de A-list celebrities die ze de afgelopen jaren kleedde: Michelle Obama, Carla Bruni-Sarkozy, Naomi Campbell, Reese Witherspoon, Uma Thurman, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Julia Roberts, allemaal lopen ze weg met haar kledingadvies.

Mick Jagger

L’Wren Scott was sinds 2001 samen met Mick Jagger. De Rolling Stone is volgens bronnen kapot van verdriet. L’Wren Scott is 47 jaar geworden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020