Excite

Vrouw 16 jaar lang opgesloten in kelder

In Brazilië is een 64-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn vrouw 16 jaar lang in zijn kelder gevangen te hebben gehouden. De vrouw werd in haar smerige, vervallen onderkomen gevonden nadat de politie een tip over de situatie had gekregen.

De kelder waar de vrouw verbleef was niet groter dan 12 vierkante meter. De leefomstandigheden daar gun je je ergste vijand nog niet, laat staan je vrouw. De grond lag bezaaid met kakkerlakken en uitwerpselen, terwijl de ramen waren dichtgemaakt en schimmel vrij spel had. Volgens een politiewoordvoerder werd de vrouw naakt aangetroffen, alleen gewikkeld in een deken.

Waarschijnlijk heeft de Braziliaan zijn vrouw in totaal 16 jaar gevangen gehouden, verdeeld over twee periodes. In 2003 overleed de zoon van het stel bij een auto ongeluk, waarna de 42-jarige vrouw aan haar tweede periode in gevangenschap moest beginnen.

Volgens de verdachte heeft hij zijn vrouw in de kelder opgesloten omdat ze zwaar agressief zou zijn en geestesziek was. Rechercheur Ana Luiza Salmone denkt echter dat de mentale problemen die ze bij de vrouw opmerkte, veroorzaakt zouden kunnen zijn door het ernstige leed dat haar door de man is aangedaan. Als de wreedheden van de Braziliaan worden bewezen kan hij tot 8 jaar gevangenisstraf krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kthypryn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019