Excite

Vrouw bijna overleden aan zuigzoen

Zuigzoenen kunnen best gevaarlijk zijn, zo bleek vorig jaar in Nieuw-Zeeland. Daar werd een 44-jarige vrouw getroffen door een beroerte, die veroorzaakt werd door een zuigzoen. Vervolgens raakte ze tijdelijk deels verlamd, zo meldt een Medisch magazine.

In de eerste instantie was het specialisten helemaal niet duidelijk waarom de vrouw last had van verlammingsverschijnselen. Ze merkte zelf pas dat haar linkerarm niet meer kon bewegen, toen ze thuis tv zat te kijken. Daarop werd ze direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd duidelijk dat ze een beroerte had gehad, maar wat de oorzaak was wist niemand. Tenminste, tot er een zuigzoen in de nek van de vrouw ontdekt werd. Die zuigzoen bleek de boosdoener te zijn.

De zuigzoen was precies geplaatst op de plek waar een slagader liep. De zuigkracht had ervoor gezorgd dat er in die ader een bloedprop was ontstaan en toen die prop los kwam en in haar hart belandde, kreeg de vrouw een beroerte. Die beroerte gaf weer de aanzet voor de verlammingsverschijnselen.

Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een zuigzoen zulke (bijna fatale) gevolgen heeft gehad. Gelukkig kon de vrouw goed behandeld werden en verdween de bloedprop binnen een week. Ze hield geen blijvende schade over aan het incident, maar het zal waarschijnlijk wel de laatste keer zijn dat iemand haar een zuigzoen mag geven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker seeminglee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018