Excite

Vrouw ontwaakt uit coma door kus

Het klinkt als een sprookje: na een kus ontwaakt een vrouw uit haar coma. De Britse Emma Ray kreeg een hartaanval toen ze aan het winkelen was in Telford. Ze raakte hierdoor in een diepe coma. Haar man en dochter hebben alles geprobeerd om haar uit haar slaap te halen. Toen haar echtgenoot, Andrew Ray, vroeg om een kus tuitte ze haar lippen en gaf hem er eentje.

De artsen hadden vertelt dat er een kans bestond dat ze wakker zou worden, maar dat het ook goed mogelijk was dat Emma Ray altijd in een coma zou blijven. Andrew en zijn dochtertje probeerden Emma op verschillende manieren te ontwaken. Zo lieten ze muziek horen en zeiden ze dingen tegen haar.

Artsen spreken van een uitzonderlijk toeval. Emma Ray had ieder moment kunnen ontwaken. Er is nooit bewezen dat prikkelingen van buitenaf invloed hebben op het ontwaken uit een coma. Toch wordt dit altijd aangeraden wel een stimulatieprogramma toe te passen.

Emma Ray is nu bezig met een zware revalidatieperiode. Vanwege het gebrek aan zuurstof dat haar hersenen hebben opgelopen, heeft ze te kampen met een zwak korte termijngeheugen. Andrew helpt haar bij dit proces en samen proberen ze de boel weer op de rails te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020