Excite

Vrouw schrijft boek over haar abortusverslaving

Hoe krijg je neo-conservatief en ultrachristelijke Amerika zo snel mogelijk geshockeerd? Schrijf een boek over abortus. En dan niet zomaar een boek, nee, schrijf je memoires als je een abortusverslaafde bent. Irene Vilar deed dat met haar boek "Impossible Motherhood, Testimony of an abortion addict". Ze liet vijftien keer abortus plegen in zeventien jaar tijd.

Lekker veroordelen, dat kunnen de Amerikanen die zeer religieus zijn wel. Irene Vilar heeft inmiddels al een paar doodsbedreigingen op haar naam staan. Zouden deze mensen allemaal haar boek hebben gelezen of afgaan op de cover? Zelf is Irene Vilar ook niet gelukkig met haar periode als abortusverslaafde. Tussen haar zestiende en 33ste pleegde ze vijftien keer abortus, maar waren er ook talrijke zelfmoordpogingen.

Vilar, die inmiddels een gevierd publicist is met twee jonge dochters, zegt dat ze in die periode heel erg rebelleerde tegen haar dominante man. Die wilde namelijk per se geen kinderen. Ze hoopte dat haar man haar niet zo verlaten als ze abortus pleegde. Met het boek hoopt ze duidelijk te maken dat ze geen voorstander is van haar persoonlijke beleid, maar wil ze een kijkje geven in de wereld van een verslaafde. Het boek van Irene Viral verkoopt uiteraard zeer goed in de Verenigde Staten.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018