Excite

Vrouw steekt zaakje 'aanrander' in brand

Griekenland heeft er een nieuwe nationale held bij: een 26-jarige vrouw die het zaakje van een 23-jarige dronken Engelsman letterlijk in vuur en vlam zette, toen hij haar probeerde aan te randen. De vrouw wist bovendien nog eens extra bewondering te oogsten door zichzelf voor haar daad aan te geven bij de politie.

Vandaag zal ze te horen krijgen of haar zaak ook daadwerkelijk voor de rechter gebracht zal worden.

Volgens de politie vond het incident plaats in een club in Malia, waar veel jonge Britten de boel op stelten zetten. Deze bewuste Brit zou zijn broek naar beneden hebben getrokken en met zijn genitaliën naar verschillende meisjes hebben gezwaaid. Daarna zou hij de Griekse vrouw stevig hebben vastgepakt.

Toen zij aangaf dat hij haar niet meer lastig moest vallen, gooide ze Sabucco over zijn zaakje heen. Toen dat hem er niet toe zette om zijn avances te stoppen, pakte de vrouw haar aansteker en stak zijn genitaliën in brand. Volgens de politie heeft de man behoorlijke brandwonden en moet hij voorlopig nog even in een privé-kliniek blijven. De vrouw werd direct na haar actie onthaald als heldin; zij ontving van alle kanten gejuich en applaus.

Verwacht wordt dat de openbaar aanklager haar verklaring dat het om zelfverdediging ging zal accepteren. In dat geval kan het zijn dat er vandaag al een uitslag komt.

Afbeelding: Flickr account fictures

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021