Excite

Vrouw van Mick Jagger afgelopen dinsdag in Los Angeles begraven

De grote liefde en beste vriendin van de Rolling Stones zanger Mick Jagger, L’wren Scott is afgelopen dinsdagmiddag in Los Angeles in besloten kring begraven.

Zelfmoord

Famillie en modewereld werden vorige week opgeschrikt door het bericht dat de 49-jarige modeontwerpster was overleden. Enkele dagen nadat het lichaam van L’Wren Scott in haar appartement in Manhattan werd gevonden, bevestigde medisch onderzoek dat ze zelfmoord had gepleegd.

Concerten Mick Jagger afgelast

Mick Jagger was op dat moment op tournee in Australië en kondigde gelijk aan alle aankomende concerten af te lassen. De 70-jarige zanger liet weten heel erg geschokt te zijn door het nieuws, ondanks dat bij hem bekend was dat Scott aan een zware depressie leed.

Financiële problemen

Financiële problemen van haar modehuis LS Fashion Ltd zouden de oorzaak zijn geweest voor de depressie. Zo zou haar modelabel vorig jaar oktober voor een bedrag van 4,2 miljoen euro in de min staan en had Scott daarbij bovenop nog een bedrag open staan van 5,5 miljoen euro bij diverse schuldeisers. Ze weigerde elke hulp van haar partner, waardoor ze steeds dieper in de financiële crisis belande.

Little Black Dress

L’Wren Scott begon haar carrière op haar achttiende als model in Parijs, waar ze met haar lange benen een aantal jaren grote shows liep zoals Calvin Klein, Karl Lagerfield, Chanel en waar ze de cover van de Franse Vogue sierde. Scott was echter meer geïnteresseerd in de kleding dan in de looppasjes en ze besloot als styliste aan de slag te gaan. Ze verhuisde in 1994 naar Los Angeles waar ze samen ging werken met modefotograaf Herb Ritts. Daarna volgden er verschillende klussen voor de filmwereld, totdat ze in 2006 haar eigen modelabel oprichtte, omdat ze niet de perfecte ‘Little Black Dress’ kon vinden. De LBD’s vormden de basis voor haar modelabel L’wren Scott, waarmee ze haar collectie steeds meer uitbreidde. Celebrities zoals Nicole Kidman, Michelle Obama, Angelina Joli en Carla Bruni kon ze rekenen tot haar grootste fans. In 2011 presenteerde ze de laatste aanvulling op haar collectie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020