Excite

'Vrouwen op platte schoenen weggestuurd bij filmfestival Cannes'

  • © Getty Images
Vrouwen die op platte schoenen de rode loper op het filmfestival van Cannes denken te kunnen betreden, komen van een koude kermis thuis. De organisatie heeft tijdens filmscreenings namelijk verschillende vrouwen weggestuurd, omdat ze geen hakken droegen. Deze ligt hierdoor nu wel stevig onder vuur.

Verschillende vrouwen werden bijvoorbeeld tijdens de première van Cate Blanchetts nieuwe film Carol geweigerd, omdat ze op platte schoenen liepen. Onder deze vrouwen waren diverse vrouwen op leeftijd. Woordvoerders van het zeer bekende filmfestival wilden inhoudelijk niet ingaan op de kwestie, maar hebben wel bevestigd dat het een algemene etiquetteregel is dat vrouwen op de rode loper in Cannes hoge hakken dragen.

Actrice Emily Blunt maakt zich daar druk over. Zij heeft zich al vaker uitgesproken tegen seksisme en is dan ook niet te spreken over de acties van de organisatie van het filmfestival: "Ik vind eigenlijk dat alle vrouwen op platte schoenen moeten lopen. Ik loop ook het liefst op mijn Converse-sneakers. We zouden ons helemaal niet meer op moeten doffen."

Het is niet voor het eerst dat de organisatie van het filmfestival veel kritiek te verduren krijgt. Vorig jaar werden bijvoorbeeld regisseurs en producenten verweten dat ze te weinig films maakten met vrouwen in de hoofdrol. Ook bleek toen dat er verschillende Hollywood-actrices zijn die minder betaald krijgen voor hun rollen dan mannen in vergelijkbare rollen. Ondertussen lijkt de sfeer in Cannes niet speciaal te lijden onder al deze kritiek: sterren waaronder Doutzen Kroes laten via social media zien dat het ondanks alles toch prima toeven is in Cannes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020