Excite

VS nog steeds op zoek naar 9/11 verdachten

Volgens een document dat via Wikileaks openbaar werd zijn de Verenigde Staten nog steeds op zoek naar drie mannen die betrokken waren bij de aanslagen op 11 september 2001. De drie komen uit Qatar en zouden doelwitten van de aanslagen, waaronder het WTC, hebben verkend.

Ook de namen van de Qataresen zijn bekend; Meshal Alhajri, Fahad Abdulla en Ali Alfehaid. De drie zijn nog steeds op vrije voeten. Ze vlogen in augustus 2001 vanuit Londen naar de Verenigde Staten. Er wordt vermoedt dat ze daar het World Trade Center en het vrijheidsbeeld hebben bezocht. Ook zouden ze een kijkje hebben genomen bij het Pentagon en het hoofdkwartier van de CIA.

Tien dagen na hun verkenningstocht boekten de drie een hotelkamer in Los Angeles waar ze uiteindelijk de fout in gingen. Ze vroegen de schoonmakers uitdrukkelijk hun kamer niet in te gaan. Hierop werd het hotelpersoneel achterdochtig en ging op onderzoek uit. Er werden vluchtnummers, namen van piloten, uniformen en meerdere pakjes met bestemmingen in het Midden-Oosten gevonden.

Op 10 september zouden de mannen een vlucht naar Washington, D.C. nemen. Die vlucht hebben ze nooit gehaald. Een dag later werd datzelfde vliegtuig gekaapt door 5 terroristen en het Pentagon ingevlogen. Daarbij kwamen 174 mensen om het leven.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020