Excite

VU betaalt deel televisieflop Eyeworks

Het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit (VUmc) draait voor een aanzienlijk deel op voor de kosten van het afgelaste televisieprogramma “24 uur tussen leven en dood.” Het ziekenhuis betaalt 188.000 euro om een groot deel van de kosten te dekken. De andere partners RTL en Eyeworks betalen hetzelfde bedrag, zo laat de VU vandaag weten op de website.

Programma van de buis

Het programma “24 uur tussen leven en dood” werd vorige maand na één aflevering gestopt, omdat er veel vragen kwamen over privacy van patiënten en personeel op de eerste hulp van het ziekenhuis. Het programma was een compilatie van beelden die waren vastgelegd door 35 camera’s en verborgen microfoons op de afdeling spoedeisende hulp, maar veel mensen wisten niet dat ze werden opgenomen. Pas achteraf werd om toestemming gevraagd om de beelden te gebruiken.

Kosten dekken is “absurd”

Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP vindt het “volstrekt absurd” dat de VU bereid is om voor een groot deel van de kosten op te draaien. Van Gerven benadrukt dat op deze manier belastinggeld gebruikt wordt om RTL en Eyeworks te financieren. Hij wil indien het juridisch mogelijk is de directie van het VUmc persoonlijk laten opdraaien voor de kosten van het mislukte programma. Over de bedenker van het programma en baas van Eyeworks Reinoud Oerlemans heeft van Gerven ook geen goed woord over: “Het is ongelofelijk dat een miljonair over de rug van patiënten een slaatje uit deze zaak wil slaan. Hij moet het fatsoen hebben toe te geven dat hij een faux pas beging en van het geld afzien.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020