Excite

Wal-Mart ontslaat werknemers na heldendaad

De Amerikaanse keten Wal-Mart neemt het bedrijfsreglement extreem serieus, zo blijkt uit een recente actie. Het bedrijf ontsloeg vier werknemers nadat ze een gewapende dief onschadelijk hadden gemaakt.

Het incident vond plaats in een vestiging van de keten in Utah. Een crimineel die al veroordeeld was probeerde daar een laptop te stelen, maar werd verrast door het personeel. Werknemers namen de dief mee naar een apart kantoor, waar hij plotseling een pistool tevoorschijn trok. Daarmee hield hij één van de werknemers onder schot.

In een mum van tijd werd de crimineel echter overmeesterd. De personeelsleden ontwapenden en hielden hem vast totdat de politie arriveerde. Die prezen de vier alerte en doortastende werknemers. Volgens de politie hadden ze goed gehandeld, zonder de mensen rondom hen uit het oog te verliezen.

De directie van Wal-Mart had daar een heel andere mening over. Het bedrijfsreglement schrijft voor dat werknemers iemand die met een wapen zwaait moeten laten begaan. De vier personeelsleden hadden zich niet aan dat voorschrift gehouden, en dus werden ze op straat gezet.

De ontslagen werknemers zeggen dat ze geen keus hadden, en voelen zich slecht behandeld door hun voormalige werkgever. ‘De dief zou terug de winkel zijn ingelopen en zo andere klanten en werknemers in gevaar gebracht hebben. Ik voel me nu eerlijk gezegd veel slechter dan toen ik dat wapen in mijn rug kreeg. Ik voel me verraden.’

Afbeelding: Flickr, gebruiker galaygobi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020