Excite

Wat zou je denken van relaties tussen robots en mensen?

Blade Runner en Terminator zijn films en staan ver af van de werkelijkheid... in de jaren '80 van de vorige eeuw. Maar tegenwoordig lijkt een menselijke robot dichterbij dan ooit. Wetenschappers gaan steeds verder in het ontwikkelen van robots en het zal niet lang meer duren voordat er een robot wordt gebouwd die niet alleen voor zichzelf kan denken, maar ook rechten zal gaan eisen.

Robots zullen steeds meer deel uit gaan maken van de menselijke maatschappij. Ze zullen daarin steeds een grotere rol gaan spelen. De interactie tussen mens en robot zal ook leiden tot liefde. En dan? Robots en mensen die een relatie met elkaar willen, die seks met elkaar willen, is daar iets op tegen? Robots die zelfstandig denken en emoties begrijpen, zouden ook liefde of in ieder geval aanhankelijkheid kunnen voelen. De samenleving moet antwoorden klaar hebben voordat het zover is.

Dat beweert ook Anna Russel, werkzaam aan de University of San Diego. Zij waarschuwt dat we nu als samenleving al moeten nadenken over welke rol we robots geven en welke rechten zij krijgen. Dat voorkomt een hoop juridische chaos over een paar jaar. Bovendien moet gekeken worden naar alle aspecten van relaties tussen robots en mensen. Mogen zij trouwen? Mogen zij kinderen adopteren? Vragen die steeds reëler zullen worden...

Wij denken met alle plezier mee! Stem nu...

Afbeelding: Rankopedia.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020