Excite

Watchmen brengt 55 miljoen op

De nieuwe film Watchmen is op weg een groot succes te worden. In de Verenigde Staten alleen al heeft de film ruim 55 miljoen dollar opgebracht. Daarmee staat de stripverfilming meteen bovenaan de "box office" en heeft Watchmen ook het beste openingsresultaat van 2009. Ook al is het jaar nog maar net begonnen, dat is best goed voor een film die maar één keer per avond vertoond kan worden. De film duurt namelijk 2 uur en 40 minuten.

Regisseur Zack Snyder en producent Warner Bros zijn in de nopjes met het goede resultaat, ook al had Warner Bros met Watchmen op 60 miljoen gemikt, wat dus niet gehaald is. Zack Snyder regisseerde eerder al 300, een andere verfilming van een gewelddadige strip. De opbrengst was meteen na de première zeventig miljoen dollar.  Uit een publieksanalyse van Watchmen is gebleken dat twee derde van het aantal bezoekers mannelijk was en tussen de 17 en 35 jaar oud.

Watchmen schrijver Alan Moore en tekenaar Dave Gibbons proberen hun naam niet teveel aan de film te koppelen. Moore's oninteresse is enigszins begrijpbaar na het fiasco van The League of Extraordinary Gentlemen, maar veel mensen vinden het vreemd dat hij zich zo op de achtergrond houdt.

Bekijk hier de trailer:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020