Excite

Wateroverlast door extreem weer

Extreem weer heeft in grote delen van het land zondag voor wateroverlast gezorgd. Het KNMI waarschuwde al met een code oranje voor veel regen en harde wind in Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Aan het eind van de middag werd de waarschuwing ingetrokken, maar voor de wateroverlast maakte dat natuurlijk weinig verschil. In de provincies geldt overigens nog wel een waarschuwing van code geel voor zware windstoten.

Goeree-Overflakkee

De ergst getroffen regio is het eiland Goeree-Overflakkee. Alleen vandaag viel daar honderd millimeter regen. Dat komt neer op zo’n tien emmers water per vierkante meter grond: meer dan gemiddelde van een maand. Al dat water kan maar moeilijk worden afgevoerd door de aardbodem, waardoor veel straten en kelders zijn ondergelopen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond meldt dat de meeste bewoners van het eiland op een of andere manier wel last van het water dat zondag bijna onafgebroken uit de hemel is gevallen.

Amsterdam

In Amsterdam had men vooral last van de harde wind. Volgens de brandweer is er veel stormschade. Zo moest de brandweer vier keer uitrukken om een omgevallen boom van de weg te halen. De buien hebben tot nu toe geen gevolgen voor het vliegverkeer op Schiphol, liet een woordvoerster van de luchthaven weten.

Utrecht

De brandweer in Utrecht kreeg zondag meer dan 60 meldingen binnen van water- en stormschade hebben als gevolg van het herfstweer. De meeste meldingen waren over omgewaaide bomen, gevaarlijk hangende takken, volgelopen kelders en straten die blank staan.

Weerbericht maandag

Helaas zijn we voorlopig nog niet van de regen af. Volgens het weerbericht van maandag blijft het nog lang nat. Wel verplaatst de regen zich zondagavond meer naar het noordwesten, waardoor de gebieden met wateroverlast worden ontzien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020