Excite

Wawrinka wint Australian Open

Stanislas Wawrinka heeft de Australian Open gewonnen. Zondag pakte de 28-jarige Zwitser voor het eerst in zijn carrière een Grand Slam-titel. Wawrinka was met 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 te sterk voor Rafael Nadal: de huidige nummer één van de wereld.

Rafael Nadal

Rafael Nadal had alle statistieken voor zich. De afgelopen twaalf ontmoetingen tussen de Nadal en Wawrinka liepen uit op enkel overwinningen voor de Spanjaard. Niet één set gaf Rafael Nadal prijs. In de finale van de Australian Open waren de rollen echter omgekeerd. En dat terwijl Rafael Nadal in de halve finale zijn grootste rivaal Roger Federer nog op een indrukwekkende manier uitschakelde met 7-6, 6-3, 6-3.

Novak Djokovic

Voor Wawrinka was het ook geen makkelijke weg naar de finale. De Zwitser schakelde onder andere de Servische nummer twee van de wereld Novak Djokovic uit. En van faalangst was zeker geen sprake tijdens de partij tegen Rafael Nadal. Wawrinka wist zelfs de eerste twee servicegames te behouden. Ook in de tweede set maakte hij het Nadal moeilijk door een zeer actief spel. De Zwitser leek voor niets bang leek te zijn.

Blessure

Tijdens de tweede set kreeg Nadal last van een blessure. Hij vroeg een time-out aan om zich te laten behandelen aan zijn rug. Wawrinka was zichtbaar geïrriteerd en ook het publiek joelde Nadal uit toen hij terugkeerde naar de court. De Spanjaard verloor de tweede set, maar de derde set ging verrassend genoeg naar Rafael Nadal, die snel hersteld leek van zijn rugklachten. De vierde set ging wederom naar Wawrinka, die zich niet uit het veld liet slaan door de herstelde Spanjaard. De winst van Wawrinka op de Australian Open zorgt ervoor dat de Zwitser naar een derde plaats op de ATP-ranglijst stijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020