Excite

Web heeft te lijden onder plotse aandacht voor Michael Jackson

Het internet liep vertraging op door het plotse overlijden van Michael Jackson. Dat rapporteerde de BBC, die zich op cijfers van Google baseert. Vanaf het moment dat de dood vannacht bekend werd, leek het voor Google alsof ze aangevallen werden. Iedereen snelde naar zijn computer om te weten te komen of het nieuws echt was.

Miljoenen mensen kregen daarom een foutpagina te zien als ze op Michael Jackson zochten. Geen resultaten, enkel de mededeling "je zoekopdracht lijkt op een automatische opdracht door een virus of door spyware". Ook twitter had het zwaar te verduren toen opeens iedereen dezelfde zoekopdracht gebruikte. Onder het zware verkeer, crashten de webservers van Twitter. Dat werd voorafgegaan door een gigantisch aantal plotse updates: 66.500.

Zelfs wikipedia kon de plotselinge aandacht niet aan. Duizenden mensen probeerden de pagina over Michael Jackson te raadplegen en aan te passen. Dat leidde ook tot ruzie onder de gebruikers, aangezien een aantal invloedrijke gebruikers het te vroeg vonden de informatie als "bevestigd" te beschouwen. Het artikel werd daarom voor een paar uur "op slot" gedaan.

Volgens het instituut Data Center Knowledge daalde de beschikbaarheid van de sites op hun index van bijna 100% naar 86%.

Afbeelding: Wikipedia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021