Excite

Welgemeend advies voor Marco Borsato

Frans Bauer is een lieve man. Ook als zijn collega’s het moeilijk hebben, dan is de sympathieke volkszanger daar met sterkende woorden. Volgens Bauer hoeft Marco Borsato zich geen zorgen te maken over de poliep op zijn stembanden. Zelf kreeg Bauer in 2006 met een dergelijke vervelende aandoening te maken.

Bauer weet in ieder geval wel waar het door komt. ‘Het kan goed zijn dat het een combinatie is van stress en oververmoeidheid,’ vertelt Bauer aan De Telegraaf. ‘Het zou kunnen zijn van heel veel optreden, hij had tenslotte een zware concertreeks in het Gelredome en het Antwerpse Sportpaleis. Dat in combinatie met stress over het faillissement van The Entertainment Group. Die twee dingen zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten.’

Volgens Bauer zou Borsato er goed aan doen om naar de stemcoach te gaan die zowel hem als Jan Smit er na een poliep weer bovenop hebben geholpen.

Overigens is Bauer niet de enige met raad. Ook Xander de Buisonjé, voormalig zanger van Volumia, heeft tips. Borsato moet in ieder geval niet in Nederland blijven, maar naar de Verenigde Staten gaan. ‘Daar zitten de beste specialisten. Marco moet in ieder geval niet in zijn stembanden laten snijden. Het beste is om een poliep te laten wegbranden, dan gaat het preciezer. Ik heb me er echt in verdiept,’ aldus de zanger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020