Excite

Wendy van Dijks 'Ushi' krijgt eigen speelfilm

Ushi Hirosaki, beter bekend als Ushi, is waarschijnlijk het meest beroemde karakter van Wendy van Dijk. Jarenlang was deze nep-journalist uit Japan te zien op de Nederlandse tv. Ze nam zowel onze eigen BN'ers als buitenlandse sterren met een verborgen camera in de maling. Diezelfde Ushi krijgt nu haar eigen speelfilm.

Ushi moet trouwen

In die film gaat Ushi op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat. Uiteraard wordt de hoofdrol gespeeld door Wendy van Dijk en de regie is in handen van Paul Ruven. Dat de titel 'Ushi Must Marry' gaat heten is al bekend, maar daar houdt het dan ook mee op: "De film is nog in ontwikkeling," aldus Ruven op nu.nl, "we zijn er nog niet."

Voor Wendy van Dijk wordt het zeker niet haar eerste rol op het witte doek. Eerder was de 40-jarige blondine al te zien in onder andere 'Liever Verliefd', 'Alles is Liefde' en 'In Oranje'. Ook op televisie heeft Van Dijk haar sporen verdiend. 'Over de rooie', 'Ushi en van Dijk' en 'Shownieuws' waren allemaal grote hits en voor 'Hart in Aktie' kreeg Wendy van Dijk in 2003 zelfs de Gouden Televizierring. In 2000, 2003, 2004 en 2005 werd ze bovendien onderscheiden met de Zilveren Televisier-Ster voor beste televisievrouw.

Opnames in de lente

Ook Paul Ruven heeft een aardig cv opgebouwd. Zo maakte hij de komedie 'Filmpje!' van Paul de Leeuw en bracht hij in 2011 de film 'Me & Mr. Jones' uit, over de verdwijning van Natalee Holloway. Natuurlijk is het altijd maar afwachten of Paul Ruven en Wendy van Dijk ook samen goed uit de verf komen. De opnames voor 'Ushi Must Marry' staan gepland voor komend voorjaar.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020