Excite

'Wereld vergaat op 13 april 2036'

De datum 21 december 2012 hebben we inmiddels van ons lijstje geschrapt. Geen armageddon op die dag; de Maya's zelf geloven het niet eens. Natuurlijk liet een nieuwe voorspelling niet lang op zich wachten. Deze komt overigens wel uit een meer betrouwbare hoek.

Russische wetenschappers beweren namelijk dat op 13 april 2036 de asteroïde Apophis onze planeet zal bereiken. Wanneer er een inslag volgt zal er een woestijn ontstaan ten grote van Frankrijk, beweert professor Leonid Skolov van de universiteit van Sint-Petersburg.

Dat de inslag van Apophis enorm krachtig zal zijn blijkt uit het voorbeeld dat de Russen geven: Ongeveer honderd jaar geleden sloeg in Siberië een komeet in, met een kracht duizend maal groter dan de verwoestende atoombom op Hiroshima. De nieuwe asteroïde Apophis zou drie keer zo groot zijn als de komeet die destijds insloeg. Reken maar uit.

Gelukkig zijn er een aantal 'maars'. De kans is aanzienlijk dat Apophis voor 2036 al uiteengevallen is in kleine brokstukjes. Ook NASA houdt de asteroïde in de gaten. 'Technisch gezien hebben de Russen gelijk,' zegt Donald Yeomans van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. 'Er is inderdaad een kans dat Apophis in zal slaan, maar die kans is amper één op 250.000 groot.' Wacht dus nog maar even met in paniek raken.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020