Excite

Wereldrecord ijszitten verbroken

De Nederlandse Wim Hof, die nog geen week geleden in Hongkong het record ijszitten vestigde, kan niet lang van zijn prestatie genieten. Twee Chinese mannen hebben zijn record nu al verbroken.

De 52-jarige Chen Kecai en de 54-jarige Jin Songao stapten, slechts gekleed in een zwembroekje, in twee doorschijnende bakken. Vervolgens werd de bak volgegooid met ijsblokjes. Alleen de hoofden van de mannen staken er nog bovenuit.

Kecai hield het 118 minuten vol. Toen moesten verplegers hem uit de bak halen omdat zijn lichaamstemperatuur tot een schrikbarend laag niveau gedaald was. Songao hield het net iets langer vol, maar na 120 minuten moest ook hij uit het ijs getrokken worden. Zijn lichaam was door de extreem lage temperatuur knalrood gekleurd, maar volgens Sangao maakte hij het prima.

De 51-jarige Hof wist het afgelopen oudjaarsdag, tijdens een milieumanifestatie in Hongkong, 115 minuten uit te houden in een bak met ijs. Hij staat internationaal bekend als de ‘ijsman’, omdat hij een aantal records op zijn naam heeft staan die allemaal met extreme kou te maken hebben.

Hij is nog steeds recordhouder van de snelste halve marathon door de sneeuw op blote voeten, en is al eens in twee dagen tijd de Kilamanjaro afgedaald terwijl hij alleen een korte broek droeg. Het is de tweede keer dat Hof het record ijszitten verbroken ziet worden door een Chinees. Het is niet bekend of hij al plannen heeft om een nieuwe poging te doen.

Afbeelding: Telegraph Video

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020