Excite

Wereldrecord taart gooien verbroken

Het wereldrecord custardtaart gooien is verbroken! In slechts een paar minuten tijd wisten maar liefst 253 mensen 648 taarten naar elkaar te gooien.

Het nieuwe record werd gevestigd door een Joodse jongerengroep in Colchester, Essex. Alle gebruikte taarten waren in totaal gevuld met maar liefst 200 liter custard, wat zorgde voor een behoorlijke smeerboel op de straat. Steve Weller, coördinator voor een jongerenverenigingen voor Joodse jongeren had het feest georganiseerd: hij was op zoek naar een leuke activiteit voor het zomerkamp en moest ineens denken aan het verbreken van het record taart gooien.

De wedstrijd is volledig verlopen volgens de regels van het Guinness Book of Records. Zo zijn alle taarten geteld en opgemeten en iedereen die meedeed aan het gevecht heeft minimaal twee keer een taart gegooid.

Het evenement was – naast het verbreken van het record – een enorm succes: zelfs Marco Frigatti van Record Management bij Guinnes World Records heeft er met volle teugen van genoten. Ondanks het feit dat er zelfs naar hem een taart werd gegooid!

Overigens was het de bedoeling dat er niet 648 maar 650 taarten gegooid zouden worden. De twee ontbrekende taarten waren echter voortijdig gesneuveld dankzij een aantal hongerige jongeren. En ook al waren het er nu ‘maar’ 648: het oude record van 120 mensen in Los Angeles dat vorig jaar werd neergezet is ruim verbroken!

Afbeelding: PA

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018