Excite

White Stripes stopt ermee

De White Stripes hebben besloten om ermee te stoppen. Deze rockband brak in 2003 door met het album Elephant en zijn in totaal 14 jaar bezig geweest met het maken van muziek. Bandleden Jack en Meg White geven aan dat ze uit elkaar gaan, omdat ze zich willen richten op andere projecten.

Zo wil Jack White zich meer richten op de bands The Raconteurs en The Dead. De bandleden gaan als vrienden uit elkaar. Dit nieuws werd op de website van de White Stripes bekend gemaakt. Er zal geen nieuw materiaal komen en ook zullen de bandleden niet meer live optreden. Wel is het mogelijk dat er nog materiaal wordt uitgebracht dat niet eerder is verschenen.

The White Stripes heeft veel bekende hits gescoord, zoals Seven Nation Army, My Doorbell, The Hardest Button to Button en Fell in Love with a girl. De White Stripes zijn erg bijzonder, omdat ze uit slechts twee bandleden bestonden. De rockmuziek die ze maakten was vrij simpel, maar wist daardoor wel een groot publiek te trekken. De White Stripes hebben al eerder opgetreden op grote festivals, zoals Lowlands en Pinkpop.

Het was al een paar jaar stil rond de White Stripes, dus het nieuws dat de band uit elkaar is, zal niet iedereen verbazen. Toch zullen er veel fans zijn die dit nieuws erg jammer vinden. Wie geen genoeg kan krijgen van Jack White, kan echter nog steeds zijn muziek horen, maar dan in de bands The Raconteurs en The Dead.

Afbeelding; Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020