Excite

Whoopi Goldberg gaf stoned een Oscar-speech

Voor de meeste acteurs en actrices is de ontvangst van een Oscar iets dat ze bewust mee willen maken, maar voor Whoopi Goldberg lag dat in 1991 anders. De actrice en presentatrice heeft onthuld dat ze compleet stoned was toen ze in 1991 haar Oscar accepteerde.

Ze gaf aan dat ze voor de uitreiking nog een flinke joint gerookt had in een ijdele poging haar zenuwen in bedwang te houden. Whoopi was dat jaar namelijk genomineerd voor een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in de film Ghost, waar ook Patrick Swayze in meespeelde.

Volgens Whoopi was tijdens haar speech duidelijk te merken dat ze onder invloed was van het een of ander. Zo duidelijk zelfs, dat haar moeder haar na de uitreiking opbelde om te vragen of ze drugs had gebruikt.

De onthulling van Whoopi is niet helemaal nieuw; ze vertelde dit al in 1992, maar nu zijn pas de opnames vrijgegeven. Whoopi moest het destijds opnemen tegen Annette Bening, Lorraine Bracco, Mary McDonnell en Diane Ladd, die allemaal in erg bekende films speelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Whoopi nerveus was over de uitkomst. Tijdens haar speech kan ze niet stoppen met lachen en vertelt ze een redelijk onsamenhangend verhaal. Voor de uitkomst maakte het natuurlijk niet meer uit; het beeldje mocht evengoed mee naar huis!

Afbeelding: Flickr account Daniel Kruczynski

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020