Excite

Wibi Soerjadi moet betalen

Maar liefst 175.000 euro moet pianist Wibi Soerjadi betalen aan muziekhandel Spanjaard BV uit Alkmaar. De rechtszaak leek gewonnen te zijn door Wibi in 2009, maar door een hoger beroep moet de pianist nu toch over de brug komen met een enorme zak geld. Dat meldde RTL Boulevard dinsdag.

Oude afspraken

Wibi Soerjadi regelde volgens eigen zeggen jaren geleden dat het Alkmaarse bedrijf de zorg over zijn Bösendorfer vleugel op zich zou nemen. Het zou gaan om vervoeren en stemmen van het instrument. Volgens Wibi was de zorg om de piano reclame en onderdeel van een sponsor overeenkomst, daarom betaalde hij de rekening niet die volgde. In die overeenkomst ziet de rechter nu te weinig aanleiding om Wibi in het gelijk te stellen. De advocaat van de muziekhandel zegt over de pianist: “Hij is er niet in geslaagd dat bewijs te leveren.” De uitspraak was al op 20 maart.

Wibi naar de Hoge Raad

Wibi Sourjadi is het niet eens met de uitspraak van de rechter. Wat heb betreft is de zaak nog niet afgedaan. Aan RTL Boulevard laat hij via zijn manager weten: “In deze teleurstellende beslissing willen wij niet berusten en wij onderzoeken de mogelijkheden om het arrest door de Hoge Raad te laten vernietigen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021