Excite

Wibi Sourjadi nog niet helemaal de oude

Hij is geen gangster, die onder de naam W-dizzle opereert. Hij is geen rocker, die op zwart, ruig en rebellie teert. Hij is gewoon Wibi Sourjadi, een begenadigd pianist. Een begenadigd pianist met een probleem, overigens. Hij is namelijk een groot gedeelte van zijn gehoor verloren - niet van het te luidde pianospel, vermoeden wij - en zit nog maar op 70 procent van zijn gehoor. Toch besloot hij weer op te treden.

Onlangs gaf Wibi Sourjadi een salonconcert. Hij was daar niet tevreden over, net zo min als een recensent van de Telegraaf. Verontwaardigd over de recensie besloot Sourjadi de recensent te bellen. Om verhaal te halen. Maar ook om toe te geven dat hij veel herkent in de recensie. Muzikale adviseurs zeiden dat hij weer goed kon spelen, maar Sourjadi gaf toe dat hij wellicht naar de mond gepraat wordt en dat het niveau nog tegenvalt.

Het gehoor van Wibi Sourjadi is nog niet loepzuiver, maar hij wil niet in angst thuis blijven zitten. Sourjadi wil niet bang zijn voor het optreden en het podium weer op. Hij zal ook wel moeten, want hij geeft toe dat hij door zijn handicap financieel gedwongen wordt om te spelen. De doekoe is op. Het kerstconcert van Sourjadi in het Concertgebouw gaat wel door, maar de pianist ziet er erg tegenop. Liever doet hij het niet, maar het geld is nodig. Wibi Sourjadi bewijst dat ook een gave werk kan worden en een hobby een last. Hopelijk wordt zijn Kerstconcert een groot succes!

Afbeelding: Flickr, Juliana Coutinho

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020