Excite

Wie de hoef past, trekke hem aan...

Bezoekers van de paardenraces in het Engelse Cheltenham zijn vaak meer geïnteresseerd in de mode dan de paarden. Het is gezien en gezien worden op het elite evenement. En het lijkt erop alsof dit jaar zal geen uitzondering zijn. De vraag is of iemand de laatste mode in de chique paardensport durft te dragen: een paar hoge hakken in de vorm van paardenhoeven, speciaal ontworpen voor deze gelegenheid.

Het schoeisel, gemaakt voor dames die willen opvallen bij de races, is voorzien van een imitatie hoef gemaakt van koolstofvezel en bedekt met ruim 5.000 paardharen.

Bij de start van de paardenraces dinsdag start de verkoop van dit bizarre schoeisel, dat voor 1300 pond over de toonbank moet gaan. Een deel van de opbrengst is voor het goede doel bestemd.

"We wilden het jubileum van Cheltenham in stijl vieren, want het is een van de meest prestigieuze evenementen in de paardenrennen," aldus Andy Lulham, medeorganisator. Hij is er van overtuigd dat deze schoenen de perfecte accessoire zijn voor fans van paardenrennen die willen opvallen in de menigte.

Het 25-jarige model Louise Dainton trotseerde de catwalk in de menselijke paardenhoeven. Volgens haar zitten ze erg comfortabel. "Je zou bijna zelf op de baan willen springen en naar de finish willen galopperen."

Is dit een vroege 1 april-grap of een serieuze zaak? Wij zijn in de war. Misschien wordt het dinsdag allemaal duidelijk.

afbeelding:www.daily.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018