Excite

Wie wordt de nieuwe bondscoach?

Het vertrek van Bert van Marwijk na een teleurstellend EK voetbal zorgt voor oproer in de Nederlandse voetballerij. Vrij onverwacht komt de positie van bondscoach van Oranje open. De KNVB heeft nog niemand uitgenodigd, maar de eerste mogelijke kandidaten worden al besproken.

Ruud Gullit

Ruud Gullit solliciteerde openlijk op de functie in het voetbalprogramma VI Oranje. De oud-international zei dat hij zeer vereerd zou zijn als de voetbalbond hem zou benaderen voor de functie. “Het is ook gewoon een eer. Als ambassadeur op te treden voor het WK-bid van Nederland was al een enorme eer, dat vond ik leuk om te doen,” aldus Gullit. De aanvoerder van het kampioensteam van 1988 had ook al nagedacht over zijn assistenten, maar namen wilde hij niet noemen. “Dat vind ik niet chique staan tegenover de mensen die er nu nog zitten.”

Cruijff: Frank Rijkaard is de juiste man

Vanuit Spanje laat Johan Cruijff weten vertrouwen te hebben in Frank Rijkaard als bondcoach. “Rijkaard heeft op het absolute topniveau bewezen wat zijn kwaliteiten zijn én dat hij ingrijpende keuzes durft te maken,” zegt Cruijff tegen Voetbal International. Rijkaard had Oranje al eens onder zijn hoede tussen 1998 en 1990. De oud-international is momenteel bondscoach van Saoedi-Arabië. Via zijn zaakwaarnemer heeft Rijkaard laten weten niet op zoek te zijn naar een andere baan.

Andere namen

Onder het Nederlands publiek blijkt Louis van Gaal de populairste potentiële kandidaat, zo blijkt uit verschillende online peilingen. Maar er worden meer mogelijke kandidaten genoemd. Ajax-trainer Frank de Boer en Feyenoord-coach Ronald Koeman hebben al laten weten bij hun club te blijven. Verder circuleren de namen van onder anderen Frank Rijkaard, Co Adriaanse en Louis van Gaal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021