Excite

Wie wordt the Voice of Holland?

Vanavond is het zover, de coaches en hun vier pupillen Chris Hordijk, Iris Kroes, Erwin Nijhoff en de Britse Paul Turner zullen gaan uitvechten wie de winnaar wordt van de populairste talentenjacht van dit moment the Voice of Holland.

Prognose

Wie er gaat winnen staat nog niet in steen geschreven. Vorige week kwam publiekslieveling Charlie Luske namelijk niet door de halve finale heen, wat de kansen voor de andere deelnemers vanavond aanzienlijk vergroot. Bedenker van het programma John de Mol ziet wel iets in Paul Turner, ondanks dat deze teleurstelde in de halve finale: "Hij danst, springt, entertaint terwijl hij zingt. Als ik hoor en zie dat Paul relatief stilstaat en spatzuiver zingt, weet ik nog niet of zijn kansen zijn verkeken."

Kritiek

Naarmate de uitslag van the Voice of Holland dichterbij komt, neemt de kritiek op het succesvolle programma toe. Zo wordt de indruk gewekt dat het programma puur om de muzikale kwaliteiten van de kandidaten gaat, maar de tijd die in het drie uur durende programma werkelijk wordt opgevuld met muziek is te verwaarlozen. Bovendien hebben eerdere talentenjachten uitgewezen dat de populariteit van de winnaar van zeer tijdelijke duur is.

Grijpstuiver

De Volkskrant onthulde vandaag dat het succes van the Voice of Holland niet terug te zien is in de financiële beloning voor de kandidaten. Slechts 450 euro krijgen de deelnemers per optreden. "Deze verdeling is ongehoord scheef. Talpa kan allerlei kosten opvoeren en zo de inkomsten van artiesten drukken. Het programma lift mee op de talenten van zeer goede musici en geeft daarvoor een grijpstuiver terug," aldus Caspar de Kiefte van de vakbond voor onder andere podiumartiesten FNV Kiem.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020