Excite

Wijziging relatiestatus op Facebook leidt tot moord

Iedereen kent de profielensites als Hyves, MySpace en Facebook. Maar de sites kunnen meer invloed hebben dan mensen denken. Sterker nog, de profielensites kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Daar kwam een 26-jarige vrouw uit Engeland ook achter, toen ze haar status veranderde van ‘relatie’ in ‘single’.

Ruzie vanwege het cocaïnegebruik

De 41-jarige Edward Richardson uit Biddulph had een relatie met Sarah Richardson. Over het wel en wee van de relatie tussen de twee geliefden is weinig bekend, behalve dat er onenigheid ontstond over het bovenmatige gebruik van cocaïne. Sarah Richardson, kapster in het dagelijks leven, besloot weg te gaan bij Edward en ging weer bij haar moeder wonen. Dat is tot daar aan toe. Maar vervolgens moest Edward er via Facebook achter komen dat het uit was. Sarah had op Facebook haar relatiestatus veranderd in ‘single’. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Dertien messteken en een mislukte zelfmoordpoging

Edward, die uiteraard obsessief op de Facebook-pagina van Sarah keek de hele dag, werd steeds bozer op zijn ex. Ze reageerde niet meer op berichten en krabbels die hij stuurde en negeerde hem volledig op Facebook. Dat kon hij niet hebben. Gewapend met een mes drong hij het huis van haar ouders binnen en vond Sarah in de slaapkamer. Waarschijnlijk zat ze net nieuwe vrienden toe te voegen op Facebook. Met dertien messteken bracht hij haar om het leven. Vervolgens sloeg hij de hand aan zichzelf, maar omdat Edward nogal een gompie is, mislukte dat. De Facebook Killer zit inmiddels vast. Zo zie je maar dat je maar beter voorzichtig kunt zijn met wat je wel en niet plaats op Facebook, Hyves of MySpace. Een verkeerde handeling kan leiden tot je dood.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020