Excite

Wilders vermomde zich uit angst voor aanslag

Geert Wilders heeft het niet makkelijk: inmiddels moet hij dagelijks voor zijn leven vrezen. Als hij er dan even uit wil met zijn vrouw, dan moet hij incognito gaan. Dat heeft hij in het verleden onder meer gedaan door een pruik te dragen. Ook een plaksnor en zonnebril bleken goed te werken.

De PVV-leider vertelt openhartig over zijn vermompraktijken in een interview voor met Yediot Ahronot, een Israëlische krant. Tijdens dit interview vertelde hij ook over de verschillende schuilplaatsen die hij gebruikt heeft. Toen de regering bijvoorbeeld nog niet genoeg ‘safe houses’ had, heeft Wilders samen met zijn vrouw een aantal maanden ondergedoken gezeten in de gevangenis. Ze zaten hier in de cellen die eerder bewoond waren geweest door de Libische agenten die verantwoordelijk waren voor de ramp op het Pan Am vliegtuig.

Ook hebben Wilders en zijn vrouw ondergedoken gezeten in militaire kampen in Nederland. Daar droeg hij onder meer pruiken, nepsnorren en zonnebrillen, om herkenning te voorkomen.

Wilders geeft ook eerlijk toe dat hij voor zijn leven vreest. De bedreigingen aan zijn adres zijn vaak serieus en komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit het buitenland.

In de krant geeft hij ook aan dat hij trots is op het feit dat Israël het enige land is dat specifiek in het regeerakkoord wordt genoemd, als land waarin meer geïnvesteerd moet worden. Hij ziet Israël als een bron van inspiratie en noemt voormalig premier Sharon nog steeds als zijn grote voorbeeld.

Afbeelding: Flickr, gebruiker elbragon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021