Excite

Wilders wint de verkiezingen van Nederland

Het nieuws dat PVV, de politieke partij van Geert Wilders, heeft gewonnen bij de verkiezingen van het Europees Parlement, is ook buiten Nederland opgemerkt. Geert Wilders heeft met zijn overwinning vier zetels gekregen in het Europees Parlement.

Zo zegt de Franse krant Le Figaro in hun kop: ‘Nederlandse populisten profiteren van stembusgang.’ De krant heeft het over 'xenofobe slogans' en zijn 'afwijzing van de Europese Unie'. Ook noemen ze de ferme standpunten ten opzichte van immigranten en tegen eventuele toetreding van Turkije tot de EU. Ook The Wall Street Journal heeft een groot stuk in de krant staan over de PVV. Daar wordt de PVV de populistische anti-immigranten partij genoemd. Volgens de Amerikaanse krant waarschuwt tevens voor de partijen die reeds in het Europees Parlement zitten. The Wall Street Journal schrijft ook dat Wilders een charismatische spreker is, met veel hate-speeches, waarin hij steeds verder gaat in zijn anti-islamitische retoriek. En nu is hij ook al ontpopt tot een anti-Europa.

De Irish Independent verwijst ook naar de anti-islamtisische uitspraken van Geert Wilders en dat hij onlangs verbannen werd uit Engeland. In Belgische kranten wordt er niet veel gesproken over de overwinning van de PVV. In de Belgische krant Het Laatste nieuws staat één kolom over de verkiezingen in Nederland en in de Franstalige krant Le Soir worden de verkiezingen niet eens genoemd.

Afbeelding: medium4you.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020