Excite

Wilfried de Jong stopt met Holland Sport

Wilfried de Jong gaat stoppen met zijn wekelijkse live-programma Holland Sport. Hoewel het programma nog steeds erg populair is, is de presentator wel toe aan iets nieuws. Hij zal nog wel specials blijven maken onder dezelfde naam.

Waarschijnlijk zit De Jong niet heel lang zonder werk, want hij is al met de VPRO in gesprek over het maken van een nieuw programma. Hij heeft Holland Sport nu acht jaar gemaakt en is trots op zijn werk, maar wil nu ook wel eens wat anders doen. De specials die hij nog gaat maken zullen vooral draaien om bijzondere evenementen, denk bijvoorbeeld aan de Olympische Spelen.

In 2003 begon Holland Sport met Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong. Twee jaar later won het programma de Zilveren Nipkowschijf. In 2009 stopte Van Nieuwkerk met het programma, zodat hij dagelijks De Wereld Draait Door kon presenteren. De laatste aflevering van Holland Sport staat gepland voor 6 juni. Dan verschijnt een extra lange aflevering, waarin verschillende sporters voorkomen.

De Jong is niet alleen televisieprogrammamaker, maar ook acteur en schrijver. Hij publiceerde onder meer De linkerbil van Bettini, Aal, De man en zijn fiets en Droge keel. Ook schrijft hij regelmatig voor Hard Gras, een voetbaltijdschrift.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018