Excite

Willem-Alexander en Maxima op bezoek bij William en Kate

Afgelopen vrijdag liet een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima op 29 april naar Londen zullen gaan. Dit doen ze omdat de Engelse prins William in het huwelijksbootje stapt met Kate Middleton. De rest van de Nederlandse Koninklijke familie zal niet komen.

Het Engelse koppel heeft in totaal 1900 gasten uitgenodigd voor de bruiloft. Hier vallen sowieso duizend vrienden en kennissen onder, veertig mensen van het Britse Koningshuis, tweehonderd politici en zo’n veertig mensen uit buitenlandse Koningshuizen. Hier vallen Willem-Alexander en Maxima dus ook onder. Het is niet bekend of de rest van de Nederlandse Koninklijke familie überhaupt een uitnodiging heeft gehad.

De bruiloft vindt plaatst in Westminder Abbey in Londen. Niet iedereen heeft dezelfde uitnodigingen gekregen. Lang niet iedereen mag bij de receptie aanwezig zijn en voor een hele besloten groep is er ook nog een groot diner. De receptie en het diner vinden plaats in Buckingham Palace. Waar onze Willem-Alexander en Maxima voor zijn uitgenodigd is niet helemaal bekend.

Prins Willem-Alexander en Maxima zullen wel moeten opschieten. Een dag later is het Koninginnedag. Zoals ieder jaar is het de bedoeling dat de Koninklijke familie naar een plaats of gemeente gaat om deze dag groots te vieren. Dit jaar zal dit worden gedaan in Thorn en Weert in Limburg.

Afbeelding: Flickr account rbowen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021