Excite

Willem-Alexander viert verjaardag

Je zou het bijna niet geloven, maar vandaag wordt prins Willem-Alexander alweer 44 jaar oud. En dat is hartstikke leuk voor de prins, maar wanneer mag hij eindelijk eens de troon bestijgen?

Onze kroonprins viert zijn verjaardag vandaag in kleine kring, samen met zijn vrouw Prinses Máxima en hun drie dochters, Amelia, Alexia en Ariane. Het wordt in ieder geval niet net zo’n groot feest als het huwelijk van de Britse Prins William en zijn geliefde Kate Middleton, waar Willem-Alexander en Máxima vrijdag naartoe gaan.

Nu de prins weer een jaartje ouder is geworden, zullen de geruchten over een aanstaande troonwisseling ook weer aanzwellen. Zijn moeder, koningin Beatrix, was immers twee jaar jonger dan haar zoon toen zij de troon in 1980 besteeg. Onlangs nog kwam de vorstin terug uit Duitsland, waar de media alweer druk aan het speculeren waren over wanneer het zover zou zijn. Hare Majesteit ging niet op de geruchten in, maar toch zijn er aanwijzingen dat dit heugelijke feit met rasse schreden nadert.

Als we kijken naar de uitstapjes in Nederland, dan is Willem-Alexander zijn moeder wat betreft het aantal al voorbijgestreefd. Beatrix laat dus steeds meer openbare optredens aan haar zoon over, wat gelezen kan worden als een teken dat zij vindt dat hij er nu toch echt klaar voor is. Maar zover is het dus nog niet. Voor nu rest de kroonprins niets anders dan nog even van zijn verjaardag te genieten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020