Excite

Will.i.am directeur bij Intel

Zanger Will.i.am van de Black Eyed Peas heeft meer in zijn mars dan een beetje zingen en leuke dansjes. Ook zakelijk staat hij zijn mannetje. Volgens Intel althans, want die maakte hem directeur ‘creatieve innovatie’.

Zijn rol bij Intel is om innovatieve manieren te vinden om muziek te verspreiden naar smartphones en tablets. Op dit terrein gooit Intel namelijk nog niet zulke hoge ogen.

‘In alle van mijn bezigheden zijn computers en procesoren te vinden,’ aldus de zanger die eigenlijk William Adams heet. ‘Wanneer ik een chip van Intel zie, dan denk ik aan alle creatievelingen die eraan gewerkt hebben met als doel mijn eigen creativiteit tot nieuwe hoogten te stuwen.’

Will.i.am heeft de reclamepraat al behoorlijk onder de knie. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat hij al eerder in dienst was van Blackberry-fabrikant RIM. Daar werkte hij onder andere aan het integreren van sociale netwerken en multimediacontent in de populaire toestellen.

Het lijkt een beetje een trend te worden, een popster als creatief directeur. Polaroid werkt bijvoorbeeld samen met Lady Gaga om een bril te ontwikkelen die foto’s kan nemen. Waarschijnlijk helpen bekende namen vooral in de zoektocht naar een nieuw, jong publiek.

Afbeelding: Flickr, gebruiker HighTechDad

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020