Excite

Wimbledon draait om de 'looks'

Wimbledon komt in de laatste fase. Er wordt gestreden om een plek in de kwartfinales. Uiteraard is het daarbij een eer als jouw wedstrijd verkozen wordt voor een plekje op centrecourt. Centrecourt spelen op Wimbledon is voor veel tennissers een droom, die slechts voor weinigen is weg gelegd. Je zou zeggen dat het helpt als je op de eerste plek op de wereldranglijst staat, maar dat is geen gegeven. De plaats op het centrecourt wordt weggegeven door de organisatie van Wimbledon. En laten die nu eens niet alleen het tennis als criterium hanteren.

Een leuk koppie hebben als vrouw staat namelijk veel vaker garant voor een plekje op het centrecourt van Wimbledon. Dat heeft een bron van binnen de organisatie verklapt aan de Britse krant The Daily Mail. Een goed uiterlijk helpt dus zeker weten als het gaat om een plekje op het centrecourt. Knappe speelsters zouden vooral eerder op centercourt gezet worden om de tv-kijker een plezier te doen. Sex sells, ook op Wimbledon, zo is de redenatie. Vandaar dat de mooi gevormde dames, ongeacht hun kwaliteiten net wat vaker op centercourt te zien zijn.

The Daily Mail kwam ook gelijk met bewijs. Victoria Azarenka (8e geplaatst) tegen Sorana Cirstea (28e geplaatst) speelden op centercourt tegen elkaar, terwijl de tribunes vrijwel leeg waren. Tegelijkertijd speelden voor volle tribunes op baan 2 Serena Williams (2e geplaatst). Dat geeft wel te denken, natuurlijk. Afgelopen donderdag was het ook raak. Caroline Wozniacki versloeg in een battle of the babes Maria Kirilenko op centrecourt. De nummer één van de wereld, Dinara Safina, stond haar partij intussen af te werken op een bijbaantje. Geeft wel te denken aan wat Wimbledon wil uitstralen naar talentvolle en jeugdige tennisters.

Afbeelding: Flickr.com

Fotogalerijen:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020