Excite

Win je eigen ‘Simpsons-‘karakter!

De makers van The Simpsons hebben een prijsvraag uitgeschreven die als muziek in de oren van echte Simpsons-fans moet klinken. Hen wordt namelijk gevraagd om een nieuw karakter voor de serie te ontwerpen. De winnaar zal zijn of haar karakter ook daadwerkelijk op TV zien!

De wedstrijd is afgelopen vrijdag van start gegaan en loopt door tot 24 oktober. Iedereen van 18 jaar en ouder mag mee doen. Het is de bedoeling dat je een leuk, nieuw karakter voor de serie ontwerpt en dit online instuurt via thesimpsons.com. Als je de prijsvraag wint, dan mag je op het vliegtuig stappen naar Los Angeles, waar je met de producers en de animatoren aan de slag mag om je karakter echt leven in te blazen.

De prijsvraag is uitgeschreven om de 20e verjaardag van de show te vieren en is bedoeld als een bedankje richting de trouwe kijkers van de serie. Rond half november zal de beste inzending bekend worden gemaakt. De nieuwe bewoner van het plaatsje Springfield zal vroeg in 2010 getoond worden. Daar speelt hij of zij een rol naast een niet onbekende gastspeler: Chris Martin van Coldplay.

The Simpsons werd in 1989 door Matt Groening ontwikkeld en heeft sinds haar debuut op TV al tal van prijzen gewonnen. De serie is bedoeld als satirische parodie op de Amerikaanse samenleving en roert daarom heel wat actuele – en soms ook schokkende – zaken aan. Centraal staat de familie Simpson: Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie.

Afbeelding: Flickr account azrainman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020