Excite

Windows 7-gebruikers melden zwart scherm

Windows 7 werd met veel tromgeroffel geïntroduceerd: alle problemen die gebruikers met Vista hadden zouden vanaf nu tot het verleden behoren. Deze euforie heeft niet lang mogen duren: inmiddels worden steeds meer Windows 7 gebruikers geconfronteerd met zwarte schermen.

Softwaregigant Microsoft werkt hard aan het oplossen van het probleem, maar voor het zover is, zoeken ze eerst nog naar de oorzaak. Het lijkt erop dat de laatste veiligheidsupdate verantwoordelijk is voor de zwarte schermen. Microsoft ontkent dat tot op heden echter.

Volgens Microsoft is er een groot onderzoek geweest naar de veiligheidsupdates van november en wijst niets erop dat de oorzaak hierin kan liggen. De updates brachten namelijk geen wijzigingen aan in de verschillende permissies, waardoor dit resultaat niet mogelijk is.

Softwarebedrijf Prevx denkt echter wel dat het probleem bij Microsoft te vinden is en kwam al met een oplossing: zij brachten een algemeen lapmiddel uit dat het probleem op moest lappen. Die claim is inmiddels alweer teruggetrokken en vervangen door de suggestie dat slechte software de oorzaak is. Op het blog van het bedrijf staat zelfs een excuses te lezen aan Microsoft, ‘voor alle problemen die het blog kan hebben veroorzaakt’.

Microsoft raadt mensen die er last van hebben aan om contact op te nemen met de klantenservice. Wanneer een definitieve oplossing voor het probleem verschijnt is nog niet duidelijk.

Afbeelding: Flickr account avxyz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020